Uudet autot

Pinnoituttamalla uuden auton heti säästää tyypillisesti ainakin 500 euroa.


Uuden auton suojaus, miksi?

Vastaukseksi käy kohtaamamme esimerkki talonmaalauksesta ja liikennevaloista. Asiakkaalla oli kaksi autoa jotka olivat pysähtyneet peräkkäin liikennevaloihin. Tuuli toi mukanaan läheiseltä talonmaalaustyömaalta maalia joka tietenkin täplitti molemmat autot. Toisessa autoista oli täällä tehty keraaminen pinnoite ja siitä maali lähtikin pesemällä pois. Toiseen taas tehtiin täällä reilun 1000 euron käsittely maalin poistamiseksi ja poistamisesta syntyneiden pienten mikronaarmujen siistimiseksi…

Aito keraaminen pinnoite (esim. Stardust Pcs5) tekee

  • Maalipinnasta tehdaslakkausta selkeästi kovemman
  • Autonpesusta kivaa ja helppoa
  • Antaa pinnalle ainakin 2 vuotta kestävän sääsuojan (valmistajan ennuste noin 5 vuotta)
  • Sisältää ns. self-healingin eli pienet naarmut korjaantuvat kuumalla vedellä
  • On kotimainen, valmistetaan Lempäälässä

 

Keraaminen pinnoite pitää pintansa monta vuotta

Tämä Volvo oli muutaman tuhannen ajettu esittelyauto -ja harjakoneessa ahkerasti pesty. Ennen keraamista pinnoitusta autosta poistettiin pienet mikronaarmut ja näin autosta tuli taas uuusi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Toisille kelpaa vain täydellinen

Joillekin meistä vain täydellinen on parasta. Uudessa autossa ei saa olla yhtään jälkeä, sen pitää olla todellakin uusi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että auto ajetaan suoraan autoliikkeestä tänne jolloin luovutuspesun, kuljetuksen ja maahantuojan aiheuttamat vauriot (=mikronaarmut, hologrammit ym.) tutkitaan ja korjataan kiillottamalla. Tähän kuluu tyypillisesti puolesta päivästä noin  työpäivään aikaa. Kun maalipinta on parempi kuin tehtaalta lähtiessä ja virheetön, voidaan se rasvanpoiston jälkeen pinnoittaa jolloin saadaan syvää, peilimäistä kiiltoa sekä laadukasta sääsuojaa maalipinnalle.

Tässä on muuten englanniksi yksi tyypillinen video uudesta autosta, johon maahantuoja on jo ehtinyt jättää ”käyntikorttinsa”: Uusi auto ei useinkaan ole virheetön.

Toisten mielestä auto on taas vain auto, nämä autoilijat eivät ole kiinnostuneita viimeisen naarmun poistosta ennen pinnoitusta. Toisaalta näille ihmisille on kuitenkin tärkeää, että auton maalipinta olisi laadukkaasti säältä suojattu. Tällöin auto voidaan pinnoittaa lähes suoraan autoliikkeen luovutuspesun jäljiltä ja työ on luonnollisesti paljon edullisempikin kuin kiillotuksen sisältävä pinnoitus uudelle autolle.


Mitä uudesta autosta voidaan suojata?

Peruskäsittelyyn uuden auton kohdalla kuuluu maalipinnan suojaaminen joko noin vuoden kestävällä Stardust Pcs2-kevytpinnoitteella (250) tai aidolla keraamisella pinnoitteella (esim. Stardust Pcs5 alkaen 600). Maalipinnan lisäksi voidaan pinnoittaa esimerkiksi seuraavat osat autosta

   • 1) kaikki lasipinnat (lika ei jää laseihin kiinni ja pyyhkijöitä tarvitaan vähemmän)

 

   • 2) ovenvälit ja vanteet (vanteet tarvittaessa myös sisäpuolelta)

 

   • 3) korin ulkopuoliset muoviosat (Pinnoite antaa muoviosille myös syvää väriä)

 

   • 4) sisustan kangaspenkit- ja matot tai nahkaverhoilu.

Etenkin vanteiden ja lasien pinnoitusta voi lämpimästi suositella uusiin autoihin. Nopeuden noustessa yli 60 kilometriin tunnissa kasvaa ilmanvastus niin paljon, etteivät vesipisarat juurikaan jää pinnoitetulle tuulilasille ja näin pyyhkijöitä tarvitaan paljon vähemmän. Vannepinnoitteet taas estävät tehokkaasti jarrutuspölyä tarttumasta vanteisiin.