Maalipinnan kiillotus

Myllytyksellä voi päästä ylimaalausta vastaaviin tuloksiin

Myllytys, naarmujen hionta, glossaus, kiillotus, maalipinnan parantelulla on monta nimeä. Lyhyesti ajatuksena on kiillottaa maalipintaa niin, että auringossa ja parkkihallissa näkyvät pienet mikronaarmut vähenevät tai häviävät kokonaan.

Monenlaisia kiillotuksia

Maalipinnan kiillotukseen menee aikaa poistettavan naarmun määrästä, lakkapinnan kovuudesta, auton koosta ym. johtuen noin 4-20 tuntia, jolloin lopullisen työn hintaluokka on 300-1500. Hintaan vaikuttaa myös laitetaanko myllytyksen jälkeen päälle pinnoite vai vaharatkaisu. Jos siis maksoit muutaman kympin kiillotuksesta, ei autoa ehkä kannata pestä ihan heti. Tyypillisesti pesut nimittäin poistavat halpojen myllytysten maskaavat aineet ja naarmuinen pinta tulee jälleen esiin.

Muutakin kuin häikäisevää lopputulosta

Hyvin tehty kiillotus tasoittaa lakkapintaa ja saa auton kiiltämään enemmän kuin uutena. Mahtavan kiillon lisäksi myllyttämisellä on kuitenkin toinenkin merkitys. Poistaessaan naarmuja lakkapinnasta se tekee hiusnaarmujen rikkomasta pinnasta tasaisen ja luo hyvän tartuntapohjan pinnoitteille ja vahoille. Tämän takia esimerkiksi käytettyä autoa ei pinnoiteta suoraan, vaan niihin tehdään käytännössä aina tapauskohtaisesti sovittava kiillotus ennen pinnoitustyötä.

Onko mustan auton myllyttäminen vaikeampaa kuin vaalean?

Tummissa väreissä naarmun ja sen poistumisen myllyttämisvaiheessa näkee paremmin kuin vaaleissa. Tämän takia vaaleissa väreissä pitää olla tarkempi, jotta saa naarmuja pois myllyttämällä. Toisaalta taas jos ei tiedä mitä tekee, mustista autoista saa aika hirveän näköisen kiillottamalla. Tämän ehkäisemiseksi hyllyssä pitää olla erilaisia epäkeskokoneita sekä tietysti paljon kokemusta alalta. Molempia löytyy.