Pinnoitus (ja vahaus)

Kovavahausten sijaan teemme erilaisia pinnoituksia

Oli aika kun vaha nimeltä Simoniz oli parasta saatavilla olevaa tavaraa auton maalipinnalle. Nykyään tuota tuotetta tuskin edes muistaa nuorempi sukupolvi. Aika on ajanut siitä auttamattomasti ohitse ja tilalle ovat ilmestyneet luonnonvahat, hybridivahat, sealantit ja keraamiset pinnoitteet. Ala on ottanut jättiloikkia eteenpäin viimeisen 10 vuoden aikana.

Mikä on oikeasti hyvä ja kestävä tuote auton maalipinnalle?

Hyvän suojatuotteet pitää täyttää seuraavat kriteerit

  1. hyvä liuotinpesuaineiden kestävyys (=ei huuhtoudu pois ensimmäisessä pesussa)
  2. sitoutuvuus pintaan (=kestää useita pesuja)
  3. hyvä itsepuhdistuvuus (=pysyy pitkään siistinä pesun jälkeen)

On aivan turhaa maksaa maalipinnan suojauksesta jos asennettu kemikaali ei kestä edes muutamaa pesua pidempään. Tämän takia olemmekin tarkasti valinneet käytettävät aineet, ensimmäisellä saippuakauppiaan supliikilla emme huoli niitä hyllyymme. Käytettäviltä aineilta vaaditaan näyttöä kulutuksen kestävyydestä ennen kuin alamme asentamaan niitä asiakkaille. Tästä syystä voit olla varma, että meillä tehdyt pinnoitteiden asennustyöt ovat niin työprosessin kuin aineiden laadunkin kannalta loppuun asti mietittyjä ja koeteltuja.Pinnoitteet ja kovavahaukset

Vahojen ja pinnoitteiden erona on pesuaineiden ja kilometrien kestävyys. Vahapohjaiset autonhoitoratkaisut kestävät yleensä aineesta ja hoitomenetelmistä riippuen korkeintaan noin puolisen vuotta. Hyvät pinnoitteet taas kestävät helposti kymmeniä tuhansia kilometrejä, esimerkiksi asentamamme Stardust Pcs -sarjan huipputuote Stardust Pcs5 on kestänyt taksikäytössä yli 50 000 kilometriä.

Varsinaisia ”kovavahauksia” talossa ei ole tehty enää vuosiin, ne on 100-prosenttisesti korvattu erilaisilla pinnotusratkaisuilla (alkaen 250).

Noin 20 tkm kestävät kevytpinnoitus

Tämä on hyvä kausikäsittely kuljettajalle, joka haluaa pitää autostaan säännöllisesti huolta. Ostamalla tämän palvelun (alkaen 250 euroa) autosta poistetaan pesuvaiheessa piki, lentoruoste, suola ym. epäpuhtaus. Pinta siis syväpuhdistetaan, jolloin kevytpinnoite tarttuu siihen paremmin. Käsittely kuivumisineen kestää vuorokauden, joten auto pitää saada aamusta työn alle ja sen voi hakea seuraavana päivänä.

Näin käsitelty auto kestää hyvin myös liuotinpesuja toisin kuin esimerkiksi ”kovavahaukset”. Etenkin talvella käytetään kovia aineita (hiilivetyliuottimia) pesuun maantiesuolan poistamiseksi. Luonnonvahat eivät yleensä kestä näitä pesuja kovin hyvin, mutta tarjoamamme käsittelyt kestävät!


Keraaminen pinnoitus pitää pintansa

Helppoutta autonhoitoon ja lujuutta lakkapintaan tuovat aidot keraamiset pinnoitteet. Näitä on tarjolla usealla valmistajalla, kotimaisia ovat Korrek ja Stardust. Näiden molempien lippulaivatuotteet ovat erinomaisia ja näistä kahdesta kovasta olemme päätyneet Stardustiin.

Aito keraaminen pinnoite luo lasimaisen, elastisen kalvon lakkapinnalle tehden tehdaslakkauksesta pykälää kovemman. Samoin Pcs5:n ominaisuuksiin kuuluu mainion pesunkestävyyden lisäksi ns. self healing. Tämä tarkoittaa pienten mikronaarmujen korjaantumista pinnasta kun auton pesee kuumalla vedellä. Oli vaikea uskoa itsekin ennen kuin pääsi näkemään tämän ihmeen käytännössä.

Pcs5 on sellaisen autoilijan valinta jolle ei riitä hyvä, hän haluaa parasta! Pinnoitteen realistinen arvioitu kesto on noin 2 vuotta, hyvällä hoidolla paljon enemmän.

Cure