Erilaiset käsinpesut

Väärin tehty käsinpesu on huonompi vaihtoehto kuin koneellinen pesu

HUOM: Normaalit käsinpesut tehdään lähtökohtaisesti vain ns. ylläpitopesuina sellaisiin autoihin, jotka ovat täällä hiljattain pinnoitetuja.

Käsinpesu tehdään mikrokuituisella pesukintaalla paneeli (esim. lokasuoja, konepelti, ovi jne.) kerrallaan ja välissä kinnas tietenkin huuhdellaan. Tämä vähentää pesusta syntyvien mikronaarmujen määrää. Jos maalipinta on hyvä, kuivataan pinta ns. ”open hose” menetelmällä. Mikrokuituliinoja käytetään joka tapauksessa kuivaamisessa.

Normaali ylläpitopesu maksaa 35 euroa.

Polymatrix-pesu on käsinpesu, jossa pestään etukumimatot ja ovenvälit sekä pintaan laitetaan Polymatrix-vaha. Polymatrix kestää auton mikronaarmuista ym. riippuen 3-7 tkm ja on kaiketi paras tällä hetkellä markkinoilla olevista ns. wash coat -vahoista.

Talon henkilökunta tykkää käyttää tätä oman kalustonsa ylläpitoon. Helppo laittaa pesun yhtydessä ja hylkii likaa pitkään. Tämän pesun yhteydessä ei poisteta pikeä, suolaa, lentoruostetta yms.

Polymatrixpesu kustantaa 80 euroa.

Auton pesu itse ei ole rakettitiedettä, mutta muutamaan perusvirheeseen siinä voi sortua, joka johtaa nopeasti maalipinnan naarmuttamiseen mikronaarmuille. Omatoimisille pesijöille löytyy Cleanwheelsin youtube-kanavalta autonhoitoa koskevia videoita ja oppaita auton hoitoon. Kanavan videot löydät täältä: Autonhoitovideoita

Vaahdotusta tarvitaan auton esipesuun.