Erilaiset käsinpesut

Väärin tehty käsinpesu on huonompi vaihtoehto kuin koneellinen pesu

Käsinpesu pesukintaalla kestää noin puolisen tuntia. Ennen kinnastelua auto esipestään vaahdottimella ja huuhdellaan. Tällöin saadaan suurimmat likapartikkelit pois. Sitten auto kinnastellaan pesukintaalla ja huuhdellaan saippuat pois.  Etukumimatot pesemme myös. Samoin vanteet pestään erikseen. ”Kunnon autonpesu eikä mikään huuhtelua”, kommentoi eräs vanhempi herrasmies.

Talviaikaan käytämme hiilivetyliuottimia suolan poistamiseksi. Muuten auto ei puhdistu kunnolla, kun suola jää pintaan.

Varatun ajan sattuessa sadepäivälle kannattaa aika peruuttaa ja varata uusi pesuaika. Se on tietenkin veloituksetonta.

Käsinpesu maksaa 35 euroa, talvella 39 (suolanpoiston takia)

Polymatrix-pesu on käsinpesu, jossa tehdään muuten samat työvaiheet kuin edellä kuvatussa, mutta pintaan laitetaan Polymatrix-vaha. Se kestää auton mikronaarmuista ym. riippuen 3-7 tkm ja on kaiketi paras tällä hetkellä markkinoilla olevista ns. wash coat -vahoista.

Talon henkilökunta tykkää käyttää tätä oman kalustonsa ylläpitoon. Helppo laittaa pesun yhtydessä ja hylkii likaa pitkään. Tämän pesun yhteydessä ei poisteta pikeä, suolaa, lentoruostetta yms. eli jos auto on todella likainen, niin kysy aikaa vahaukseen.

Polymatrixpesu kustantaa 65 euroa.

Auton pesu itse ei ole rakettitiedettä, mutta muutamaan perusvirheeseen siinä voi sortua, joka johtaa nopeasti maalipinnan naarmuttamiseen mikronaarmuille. Omatoimisille pesijöille löytyy Cleanwheelsin youtube-kanavalta autonhoitoa koskevia videoita ja oppaita auton hoitoon. Kanavan videot löydä täältä: Autonhoitovideoita