Yhdistelmäpaketit

Kun tuo auton puhdistukseen, kannattaa sekä ulko- että sisäpuoli hoidattaa samalla kertaa.

Päällipesu Polymatrixilla, sisäpuhdistus ja ovenvälien pesu

Kivet imuroidaan, kurat pyyhitään, ikkunat pestään, kumimatot pestään, auto pestään päältä ja käsitellään laadukkaalla Polymatrix-pesuvahalla (kesto noin 3 kk) sekä ovenvälit putsataan. Lisäksi vanteista poistetaan keltainen jarrupöly vannehapolla. Hyvä käsittely käyttöautolle, kysy talviaikaan myös ovitiivisteiden käsittelyä silikonittomalla hoitoaineella jäätymisen estämiseksi. Käsittelyn hinta on 120-160 jos autossa ei ole koirankarvaa yms. työtä hidastavaa.

Sama kuin edellinen lisättynä penkkien pesulla tai nahkaistuinten hoitokäsittelyllä

Sisäpuhdistuksen ja Polymatrix-pesun lisäksi tekstiiliverhoilu pestään märkäimurilla ja/tai nahkaosat puhdistetaan ja käsitellään suoja-aineilla. Työn kokonaiskustannus on 220-260 riippuen sisäpuhdistuksen kestosta. Kysy penkkien pesun yhteydessä myös tekstiilipinnoitusta (50).

Käsittelyyn on hyvä varata noin työpäivä pinnoitteen kuivumisen takia. Mikäli autossa on nahkasisusta, ei penkkejä luonnollisesti tarvitse kuivattaa kangaspenkkien tavoin ja auton saa nopeammin käyttöön.

Kevytpinnoitus ja sisäpuhdistus

Kevytpinnoituksen valmistelu kestää normaalia autonpesua pidemään. Autolle tehdään ns. tarkkuuspesu sisältäen pien-, suolan-, ja raudanpoiston. Tämän lisäksi myös pihka ym. poistetaan tarvittaessa auton pinnoilta. Pesun jälkeen auton annetaan kuivua pari tuntia, jonka aikana tehdään sisäpuhdistus. Kevytpinnoituksen osuus työstä on 250 euroa ja siltä on lupa odottaa ainakin vuoden kestoa. Sisäpuhdistuksen osuus on normaalisti 40-80 euroa.

Pinnoituksessa käytettävä aine (Stardust Pcs2) kuivuu pitkään, yön yli. Näin ollen auto pitää jättää vuorokaudeksi käsittelyyn. Kysy myös penkkien pesua samalla jos tälle on tarvetta.

Koneellinen kiillotus (=myllytys) ja pinnoitus

Käytettyä autoa ei kannata pinnoittaa ainakaan keraamisilla pinnoitteilla (esim. Stardust Pcs5) ennen hyvää kiillotusta. Muuten aine toimi kovin pitkään halutulla tavalla, koska pinta on pienillä naarmuilla, siis ”rikki”. Naarmuista pitää poistaa ennen pinnoitusta suurin osa.

Kiillotuksia on monenlaisia hintahaitarilla 350-2000, joten jos olet kiinnostunut maalipinnan korjaamisesta, on tarkkaa arviota hankala antaa näkemättä autoa. Kiillotuksen määrän lisäksi hintaan vaikuttaa päälle tuleva pinnoiteratkaisu. Tyypillisesti keskihinta kiillotuksille on noin 700 euroa.

Lisää pinnoitteista voit lukea täältä: erilaiset pinnoitusratkaisut.


Auton myyntikunnostus

Ajattelitko myydä itse autosi? Haluatko sen kiiltelevän kuten vaihtoautoliikkeiden ajoneuvot? Silloin sille kannattaa tehdä täydellinen myyntikunnostus, ostaja ihastuu autoosi ja setelit vaihtavat omistajaa hyvin nopeasti.

Täydelliseen myyntikunnostukseen kuuluu auton käsinpesu luukkujen välejä myöten, täydellinen sisäpuhdistus penkkien pesuineen, moottorin pesu, maalipinnan hyvä koneellinen kiillotus sekä tietenkin kevytpinnoitus. Sopimuksesta voidaan autoon laittaa kevytpinnoitteen tilalle keraaminen Nanolex- tai Cure-pinnoite, mikä tietenkin ennestään parantaa ajoneuvosi kiiltoa ja nostaa sen suojaustasoa.

Auton täydellinen myyntikunnostus kustantaa alkaen 790 euroa.