Erilaiset käsinpesut

Me huolehdimme autostasi hellävaraisesti käsin pesten. Erilaiset käsinpesut Cleanwheelistä

Käsinpesu pesukintaalla kestää noin puolisen tuntia. Ennen kinnastelua auto esipestään vaahdottimella ja huuhdellaan. Tällöin saadaan suurimmat likapartikkelit pois. Sitten auto kinnastellaan pesukintaalla ja huuhdellaan saippuat pois.  Etukumimatot pesemme myös. Samoin vanteet pestään erikseen. ”Kunnon autonpesu eikä mikään huuhtelua”, kommentoi eräs vanhempi herrasmies.

Talviaikaan käytämme hiilivetyliuottimia suolan poistamiseksi. Muuten auto ei puhdistu kunnolla, kun suola jää pintaan.

Varatun ajan sattuessa sadepäivälle kannattaa aika peruuttaa ja varata uusi tiskivuoro. Se on tietenkin veloituksetonta. Puhtauden pysyvyydelle myönnämme perävalotakuun.

Käsinpesu kustantaa yhteensä 35 euroa, talvella 39 (suolanpoiston takia)

Polymatrixpesu on käsinpesu, jossa tehdään muuten samat temput kuin edellä kuvatussa, mutta pintaan laitetaan polymatrix-vaha. Se kestää auton mikronaarmuista ym. riippuen 3-7 tkm ja on kaiketi paras tällä hetkellä markkinoilla olevista ns. wash coat -vahoista. Talon henkilökunta tykkää käyttää tätä oman kalustonsa ylläpitoon. Helppo laittaa pesun yhtydessä ja hylkii likaa pitkään. Tämän pesun yhteydessä ei poisteta pikeä, suolaa, lentoruostetta yms. eli jos auto on todella likainen, niin kysypä aikaa tehopesulle tai vahaukseen.

Polymatrixpesu kustantaa 65 euroa.

 

Sisäpuhdistus

Sisäpuhditus Cleanwheelsistä silloin tällöin pitää auton raikkaana.

Kiiltävä ja näyttävä auto parkkipaikalla, mutta kabiinissa näyttää räjähtäneen pölynimurin pölypussi? Ei hätää, meillä on hienot pelit ja vermeet myös sisäpuhdistuksiin ja paljon kokemusta tästä työstä. Ehdottamasti tehokkain työkalu sisäpuhdistuksiin on paineilmakäyttöinen sisäpuhdistin, Tornador. Sen avulla auton puhdistus käy nopeasti ja helposti.

Sisäpuhdistuksessa voidaan puhdistaa penkeistä pieniä tahroja, mutta suurempien tahrojen puhdistaminen vaatii penkkien pesun.

UUTTA: Ostimme taloon paineilmakäytttöisen Tornador Beastin joka on kehitetty nimenomaan koirankarvojen poistoon, tule ja testaa!

HUOM: Ajoneuvosta olisi hyvä poistaa sisäpuhdistustyön ajaksi mahdollisimman paljon irtotavaraa, näin pääsemme käsiksi kaikkiin likaisiin paikkoihin.

 

Pesu ja noin puolen tunnin sisäpuhdistus kustantaa yhteensä 55 euroa. Pelkät sisäputsit 31 euroa alkava puoli tuntia.

Toimenpide sisältää:

 • Penkkien ja lattioiden imurointi.
 • Takakontin imurointi.
 • Oviverhoilujen ja kojelaudan pesu sisätilapuhdistimella.
 • Ikkunoiden pesu sisältä.

Maalipinnan kiillotus

Myllytyksen ja kovavahan jälkeen auto näyttää lähes uudelta.

Maalipinnan kiillotus eli myllytys tarkoittaa pienten mikronaarmujen poistamista lakasta. Näitä naarmuja voit nähdä tummissa autoissa etenkin keväällä ja kesällä kovassa auringonpaisteessa. Tällaiset mikronaarmut tulevat maalipintaan harjakoneista sekä lumiharjasta. Myös väärät käsinpesumenetelmät vaurioittavat tehokkaasti lakkapintaa.

Naarmut saadaan pois kiillottamalla lakkapintaa. Tällöin lakassa olevat mikronaarmut hioutuvat pois palauttaen auton alkuperäisen värin ja antavan sille väristä riippuen syvän kiillon. Esimerkiksi mustat autot saadaan myllytyksellä kiiltämään enemmän kuin uutena.

Huonosti tehdyn myllytyksen jäljiltä liikenteessä näkee auringonpaisteessa autoja, joissa on ns. ajojälkeä sekä hologrammeja eli mikronaarmuja. Nämä syntyvät kun poistetaan paljon naarmua nopeasti. Jos työskennellään huonoilla valoilla tai ei edes yritetä viimeistellä, on tuloksena tällaista karseaa hologrammijälkeä. Viimeisteltyä työnjälkeä varten käytämme paljon viimeistelykoneita (Rupesin epäkeskokoneita) sekä erikoisvaloja, jolla löydämme hologrammit (Scangripin valot.)

Myllytysten jälkeen pintaan laitetaan joko vaha tai pinnoite asiakkaan toivomuksen mukaisesti.

Toimenpide sisältää

 • Ajoneuvon liuotinpesu.
 • Pienpoisto maalipinnasta
 • Lentoruosteen poisto maalipinnasta
 • Tarvittaessa ”savetus”
 • Koneellinen kiillotus sopivalla aineella, koneella ja laikalla.
 • Myllytystahnojen poisto
 • Koneellinen viimeistelyhionta sopivalla aineella, koneella ja laikalla.

Myllytys työnä on sellainen, että siihen voi käyttää aikaa kaikkea tunnista useisiin päiviin. Kiillon palauttava ja noin 50 prosenttia naarmuista poistava kiillotus kestää reilun puoli päivää ja maksaa alkaen 295 euroa sisältäen vahauksen. Noin päivässä saadaan jo suurin piirtein 80 prosenttia pois naarmuista. Jos autossa on yhtään enemmän naarmua, on tämä ns. 2-step oikea vaihtoehto (alkaen 450 vahalla). Oikein priimaa kun haetaan, kiillotetaan autoa pari päivää, jolloin siitä saadaan lähes naarmuton, hinta on tällöin alkaen 600 sisältäen vahan.

Kun naarmua aletaan poistaa kunnolla, kannattaa harkita pinnoitteita vahan sijaan. Hintalappu nousee, mutta samalla saa pintaan aineen, joka on taksikäytössä kestänyt noin 50-60 tkm (enemmänkin hyvällä huolenpidolla) ja takseja kuitenkin pestään koneessa, käsin, harjalla ja vaikka millä muulla.

Pinnoitus ja kovavahaus

Kovavahaus ja auton pinnoitus kannatta tehdä säännöllisesti Cleanwheelsissä.

Kun puhutaan oikeasta autonhoidosta, puhutaan myös pinnoitteista. Ne ovat ajaneet vahojen ohi jo muutama vuosi sitten. Pinnoitteiden selkeitä etuja ovat liuottimienkestävyys ja hyvä pysyvyys. Naarmuuntumistakin ne kestävät jonkin verran paremmin kuin lakkapinta.

Vahojen kanssa pinnoitteilla ei ole kovin paljon tekemistä. Oikeastaan puhutaan enemmänkin lasimaisista tuotteista. Pinnoitteet muodostavat noin 2-10 mikrometriä paksun kalvon (lakan paksuus noin 50 mikrometriä) lakan päälle. Tätä kalvoa ei varsinkaan Nanolexin Si3D HD:n tapauksessa saa irti muuta kuin myllyttämällä. Samoin Korrekin Pro Ceramicc Tfc Cure on kestävää tavaraa ja sen eduksi lukeutuu etenkin syvä, peilimäinen kiilto. Kun haet näyttävyyttä ja pitkää kestoa, otat Curen. Kun haluat taas pitkää kestoa ja erinomaista suojaa kemikaaleja vastaan, otat Nanolexin.

Pinnoitteiden ja vahojen väliin menee Korrekin Pro -sarjan Nanoseal 4K. Se ei ole vaha, mutta ei täysiverinen pinnoitekaan. 4K voidaan laittaa naarmuisempaankin pohjaan, kun taas me ainakaan tässä talossa ei aleta oikeita pinnoitteita laittamaan jos ”pohjat” ovat huonoja.

Emme toki ole hylänneet perinteistä vahausta. Se on hyvä vaihteoehto sellaiselle, joka vahauttaa autonsa pari kertaa vuodessa. Vahat eivät kestä voimakkaita emäksisiä pesuaineita läheskään niin hyvin kuin pinnoitteet, jonka takia vahapintaa pitää uusia. Säännöllinen vahauttaminen on myös siinä mielessä järkevää, että vahauksen yhteydessä pesemme pinnasta pois kaikki piet, suolat, lentoruosteet ym. Pinnalle tehdään siis syväpuhdistus ennen vahausta.

Istuinten puhdistus

Istuinten puhditus Cleanwheelsissä tuo raikkautta sisään autoon. Penkkien pesu erityisellä istuinpesurilla. Istuinten kuivaus sähkölämmittimillä.

Limu kaatuu penkille, lapsi oksentaa, penkissä on muuten vain tahroja yms. Unohda puhdistusvaahdot tässä vaiheessa, niillä on vain hyvä levittää likaa, mutta et saa sitä pois. Kunnon puhdistukseen pitää olla kunnon välineet, me käytämme lian pois imevää tekstiilipesuria.

Penkin kuivuminen käy kesällä auringonpaisteessa melko nopeasti. Kylmällä kaudella kuivatamme penkkejä ylimääräisillä lämmitimillä, jolloin täydellinen kuivuminen kestää useita tunteja. Tämä kannattaa huomioida varatessaan aikaa penkkien pesuun. Toki auton saa ajoon heti pesun jälkeenkin, suojaamme penkit istuinsuojalla ja pääset peppu kuivana matkalle.

Kysy myös tekstiilipinnoitusta. Kun istuin on puhdas, se voidaan pinnoittaa paremmin likaa hylkiväksi. Likaista ja rasvaista istuinta ei kannata käsitellä.

Yksittäisen penkin pesu on 20 euroa (emme tosin kuivata sitä tällä hinnalla vaan saat istuinsuojan ja auton heti mukaan. Henkilöauton kaikkien penkkien pesu on 95 ja suojapinnoituksen kanssa 150.

Istuinten puhdistus

Toimenpide sisältää:

 • Penkkien pesu erityisellä istuinpesurilla.
 • Istuinten kuivaus sisätilalämmittimillä.
 • Penkin ollessa märkä annamme mukaan istuinsuojan.

Uudet autot

Uuden auton suojaus on parempi kuin hyvä idea.

Hankitko uuden auton ja nyt mietit minkälaista suojaa siihen pitäisi laittaa?

Yleensä auton lähtiessä tehtaalta maalipinnan mukana kulkee hyvin nimellinen vaha jos sitäkään. Tämä vaha luovuttaa suojausarvonsa parin ensimmäisen pesun yhteydessä jolloin autossa on pelkkä lakka maalia suojaamassa. Paljaaseen lakkapintaan taas tarttuu lika, piki, yms herkästi.

Mikäli etsit hyvää suojaa autollesi, valitset käsittelyn joka sisältää seuraavat temput.

 • Auton keraaminen pinnoitus Curella tai Nanolexin HD:llä
 • Kiveniskukalvot kriittisiin kulutuskohtiin
 • Lasipinnoite
 • Vannepinnoite
 • Tekstiili/nahanhoitoaine

Hinta vaihtelee autokohtaisesti. Toki pakettia voidaan myös räätälöidä juuri sinun tarpeisiin.

Noutopalvelu

Noudamme ja palautamme auton tai muun ajoneuvon 50 km säteellä Cleanwheelsistä

Auton pinnoitukset, kiillotukset ja muut työt vaativat usein monen tunnin puurtamista. Tällöin voi olla hankalaa järjestää tekemistä odotusajaksi, varsinkin jos sattuu tulemaan jostain lähitaajaamaa kauempaa.

Meillä on kuitenkin ratkaisu tähän. Voimme hakea auton joustavasti noin 50 kilometrin säteeltä pientä korvausta vastaan. Auto ovelta, auto ovelle, mikäs sen kätevämpää. Soita ja kysy lisää tai SOVI NOUTO -sivulta!

 

Nouto ja palautus kustantaa 20-60 euroa riippuen kuinka kaukaa kulkupeli haetaan.

Cleanwheels noutopalvelu

Yrityksille

Ajoneuvojen pesu- ja puhdistuspaketteja autoliikkeille ja muille yrityksille räätälöidysti.

Me teemme paljon yhteistyötä yritysten kanssa. Autoliikkeet ja niiden vaihtoautokunnostukset ovat osa päivittäistä leipäämme. Eikä sinulla tarvitse olla autoliikettä voidaksesi olla yhteistyökumppanimme. Laskutamme usein ihan tavallisista henkilöautoihin kohdistuneista töistä ihan tavallisia yrityksiä. Kannattaa olla yhteydessä ja kysellä mitä voisimme tarjota sinun yrityksellesi.

 

Yhdistelmäpaketit

Yhdistelmäpakettit: pesu- ja sisäpuhdistus, kovavahaus ja sisäpuhdistus, auton myyntikunnostus. Edullisesti pakettina kuin erikseen ostettuna.

Siis mikä? Yhdistelmäpaketti on kokelma palveluitamme yhdellä iskulla. Ostamalla esimerkiksi sisäpuhdistuksen ja kovavahauksen samalla reissulla, saat ne edullisempaan hintaan kuin erikseen ostettuina.

Pesu ja sisäpuhdistus

Äkkiä auto puhtaaksi ja mökkitielle? Se onnistuu ostamalla pesu- ja sisäpuhdistuspaketin.

Erikseen hinnoiteltuna sisäpuhdistukset veloitetaan alkavan puolen tunnin mukaan, mutta tässä paketissa saat auton kuin auton kiinteään hintaan puhtaaksi niin päältä kuin sisältäkin. Pesun jälkeen puhdistamme autoa sisältä noin puoli tuntia. Vaikeammat ajoneuvot katsotaan tapauskohtaisesti.

Pesu ja noin puolen tunnin sisäpuhdistus maksaa yhteensä 66 euroa.

Kovavahaus ja sisäpuhdistus

Nimensä mukaisesti tämän työn yhteydessä laitamme autosi iskuun niin sisältä kuin päältä. Normaalisti sisäpuhdistus hinnoitellaan tuntityönä, mutta tässä saat auton kuin auton pinnan vahautettua ja sisustan puhdistettua yhdellä ja samalla hinnalla. Tämän version sisäpuhdistus käsittää noin tunnin periodin rehellistä sisäsiivousta.

Kovavahaus ja sisäpuhdistus pakettihintaan 169 euroa.

Kovavahaus, penkkien pesu ja sisäpuhdistus

Tämän työn jälkeen autosi näyttää fiksulta ja filmaattiselta. Pesemme penkit, puhdistamme auton sisältä ja laitamme vielä puhdistettuun pintaan kovavahan. Saat reilun alennuksen ostamalla kerralla enemmän.

Tämä palvelu käy normaalisti kukkaron päälle 260 euroa.

Koneellinen kiillotus ja kovavahaus

Maalipinnan kiillotus koneella vie mennessään kaikki vahat, pinnoitteet yms. ylimääräiset suojat. Pinta kyllä kiiltää, mutta siinä ei ole muuta suojaa kuin tehtaalla ruiskutettu lakka. Tämän takia myllytyksen yhteydessä kannattaa ehdottomasti ostaa vaha tai keraaminen pinnoite suojaamaan juuri kiillotettua pintaa. Kysy myös Nanolex-pinnoitetta!

Henkilöauton kiillotus ja kovavahaus alkaen 295 euroa.

Auton myyntikunnostus

Ajattelitko myydä autosi? Haluatko sen kiiltelevän kuten vaihtoautoliikkeiden kulkupelit? Silloin sille kannattaa tehdä täydellinen myyntikunnostus, ostaja ihastuu autoosi ja setelit vaihtavat omistajaa hyvinkin nopeasti.

Täydelliseen myyntikunnostukseen kuuluu auton käsinpesu luukkujen välejä myöten, täydellinen sisäpuhdistus penkkien pesuineen, moottorin pesu, maalipinnan koneellinen kiillotus sekä tietenkin kovavahaus. Sopimuksesta voidaan autoon laittaa vahan tilalle keraaminen Nanolex-pinnoite, mikä tietenkin ennestään parantaa menopelisi kiiltoa ja nostaa sen suojaustasoa.

Auton täydellinen myyntikunnostus kirpaisee 490 euron verran.