Erilaiset käsinpesut

Väärin tehty käsinpesu on huonompi vaihtoehto kuin koneellinen pesu

Käsinpesu pesukintaalla kestää noin puolisen tuntia. Ennen kinnastelua auto esipestään vaahdottimella ja huuhdellaan. Tällöin saadaan suurimmat likapartikkelit pois. Sitten auto kinnastellaan pesukintaalla ja huuhdellaan saippuat pois.  Etukumimatot pesemme myös. Samoin vanteet pestään erikseen. ”Kunnon autonpesu eikä mikään huuhtelua”, kommentoi eräs vanhempi herrasmies.

Talviaikaan käytämme hiilivetyliuottimia suolan poistamiseksi. Muuten auto ei puhdistu kunnolla, kun suola jää pintaan.

Varatun ajan sattuessa sadepäivälle kannattaa aika peruuttaa ja varata uusi pesuaika. Se on tietenkin veloituksetonta.

Käsinpesu maksaa 35 euroa, talvella 39 (suolanpoiston takia)

Polymatrix-pesu on käsinpesu, jossa tehdään muuten samat työvaiheet kuin edellä kuvatussa, mutta pintaan laitetaan Polymatrix-vaha. Se kestää auton mikronaarmuista ym. riippuen 3-7 tkm ja on kaiketi paras tällä hetkellä markkinoilla olevista ns. wash coat -vahoista.

Talon henkilökunta tykkää käyttää tätä oman kalustonsa ylläpitoon. Helppo laittaa pesun yhtydessä ja hylkii likaa pitkään. Tämän pesun yhteydessä ei poisteta pikeä, suolaa, lentoruostetta yms. eli jos auto on todella likainen, niin kysy aikaa vahaukseen.

Polymatrixpesu kustantaa 65 euroa.

Auton pesu itse ei ole rakettitiedettä, mutta muutamaan perusvirheeseen siinä voi sortua, joka johtaa nopeasti maalipinnan naarmuttamiseen mikronaarmuille. Omatoimisille pesijöille löytyy Cleanwheelsin youtube-kanavalta autonhoitoa koskevia videoita ja oppaita auton hoitoon. Kanavan videot löydä täältä: Autonhoitovideoita

Sisäpuhdistus

Sisäpuhditus Cleanwheelsistä silloin tällöin pitää auton raikkaana.

Kiiltävä ja näyttävä auto parkkipaikalla, mutta kabiinissa näyttää räjähtäneen pölynimurin pölypussi? Ei hätää, meillä on hienot pelit ja vermeet myös sisäpuhdistuksiin ja paljon kokemusta tästä työstä. Ehdottamasti tehokkain työkalu sisäpuhdistuksiin on paineilmakäyttöinen sisäpuhdistin, Tornador. Sen avulla auton puhdistus käy nopeasti ja helposti.

Sisäpuhdistuksessa voidaan puhdistaa penkeistä pieniä tahroja, mutta suurempien tahrojen puhdistaminen vaatii penkkien pesun.

UUTTA: Ostimme taloon paineilmakäytttöisen Tornador Beastin joka on kehitetty nimenomaan koirankarvojen poistoon, tule ja testaa!

HUOM: Ajoneuvosta olisi hyvä poistaa sisäpuhdistustyön ajaksi mahdollisimman paljon irtotavaraa, näin pääsemme käsiksi kaikkiin likaisiin paikkoihin.

 

Pesu ja noin puolen tunnin sisäpuhdistus kustantaa yhteensä 55 euroa. Pelkät sisäputsit 31 euroa alkava puoli tuntia.

Toimenpide sisältää:

 • Penkkien ja lattioiden imurointi.
 • Takakontin imurointi.
 • Oviverhoilujen ja kojelaudan pesu sisätilapuhdistimella.
 • Ikkunoiden pesu sisältä.

Maalipinnan kiillotus

Myllytyksellä voi päästä ylimaalausta vastaaviin tuloksiin

Myllytys, naarmujen hionta, glossaus, kiillotus, maalipinnan parantelulla on monta nimeä. Lyhyesti ajatuksena on kiillottaa maalipintaa niin, että auringossa ja parkkihallissa näkyvät pienet mikronaarmut vähenevät tai häviävät kokonaan.

Monenlaisia kiillotuksia

Maalipinnan kiillotukseen menee aikaa poistettavan naarmun määrästä, lakkapinnan kovuudesta, auton koosta ym. johtuen noin 4-20 tuntia, jolloin lopullisen työn hintaluokka on 300-1500. Hintaan vaikuttaa myös laitetaanko myllytyksen jälkeen päälle pinnoite vai vaharatkaisu. Jos siis maksoit muutaman kympin kiillotuksesta, ei autoa ehkä kannata pestä ihan heti. Tyypillisesti pesut nimittäin poistavat halpojen myllytysten maskaavat aineet ja naarmuinen pinta tulee jälleen esiin.

Muutakin kuin häikäisevää lopputulosta

Hyvin tehty kiillotus tasoittaa lakkapintaa ja saa auton kiiltämään enemmän kuin uutena. Mahtavan kiillon lisäksi myllyttämisellä on kuitenkin toinenkin merkitys. Poistaessaan naarmuja lakkapinnasta se tekee hiusnaarmujen rikkomasta pinnasta tasaisen ja luo hyvän tartuntapohjan pinnoitteille ja vahoille. Tämän takia esimerkiksi käytettyä autoa ei pinnoiteta suoraan, vaan niihin tehdään käytännössä aina tapauskohtaisesti sovittava kiillotus ennen pinnoitustyötä.

Onko mustan auton myllyttäminen vaikeampaa kuin vaalean?

Tummissa väreissä naarmun ja sen poistumisen myllyttämisvaiheessa näkee paremmin kuin vaaleissa. Tämän takia vaaleissa väreissä pitää olla tarkempi, jotta saa naarmuja pois myllyttämällä. Toisaalta taas jos ei tiedä mitä tekee, mustista autoista saa aika hirveän näköisen kiillottamalla. Tämän ehkäisemiseksi hyllyssä pitää olla erilaisia epäkeskokoneita sekä tietysti paljon kokemusta alalta. Molempia löytyy.

Pinnoitus ja kovavahaus

Näistä töistä meillä on pitkä kokemus

Auton pinnalle voidaan laittaa karkeasti kolmenlaisia tuotteita puhtaanapidon helpottamiseksi, pinnan suojaamiseksi ja kiillon lisäämiseksi. Näitä ovat

 1. Ylläpitopesun yhtydessä laitettavat tuotteet, esimerkiksi Polymatrix (Polymatrix-pesu)
 2. Vaharatkaisut: perinteiset luonnonvahat, synteettisten ja luonnonvahojen yhdistelmät tai puhtaasti synteettiset vahat.
 3. Piioksidipohjaiset pinnoitteet (Nämä ovat ns. keraamisia pinnotteita)

Keraamiset pinnoitteet

Vahojen ja pinnoitteiden erona on pesuaineiden ja kilometrien kestävyys. Vahapohjaiset autonhoitoratkaisut kestävät yleensä aineesta ja hoitomenetelmistä riippuen joistakin kuukausista noin vuoteen. Hyvät pinnoitteet taas kestävät helposti kymmeniä tuhansia kilometrejä, esimerkiksi asentamamme Korrek Pro Ceramic TCF -sarjan huipputuote Cure on kestänyt taksikäytössä yli 50 000 kilometriä. Kotimaisesta Curesta voit lukea tarkemmin valmistajan sivuilta täältä: Cure-tietoa.

Autonhoidon pohjatyöt

Aine kuin aine, mitä parempiin pohjiin se päästään asentamaan, sitä paremmin ja pidempään se toimii siinä. Pohjatyöt eivät tarkoita vain noin tunnin kestävää perusteellista pien,- raudan,- ja suolapoistavaa pesua, vaan usein myös pienten mikronaarmujen poistamista pinnasta.

Vahausta varten mikronaarmuja ei tarvitse poistaa eli autoa myllyttää, mutta kyllä se vahojen pinnassa pysymistä auttaa. Pinnoitteet itsessään ovat sen verran laadukkaita maalipinnan suojausaineita, ettei niitä laiteta ilman myllytystä käytetyn auton maalipintaan muuta kuin aivan erityisissä poikkeustapauksissa.

Myllytyksessäkin on monta tasoa. Kaikille tasoille on yhteistä, että kiilto lisääntyy ja auringossa ja parkkihallissa näkyvä mikronaarmu vähenee. Läheskään aina kaikkia naarmuja ei tarvitse poistaa. Kiillotustyöt sovitaan aina projektikohtaisesti. Tyypillisesti auton pelkkään myllytykseen menee aikaa 4-20 tuntia.

Vahaukset ja 4K

Emme toki ole hylänneet perinteistä vahausta (120 euroa). Se on hyvä vaihteoehto sellaiselle, joka vahauttaa autonsa pari kertaa vuodessa. Vahat eivät kestä voimakkaita emäksisiä pesuaineita läheskään niin hyvin kuin pinnoitteet, jonka takia vahapintaa pitää uusia. Säännöllinen vahauttaminen on myös siinä mielessä järkevää, että vahauksen yhteydessä pesemme pinnasta pois kaikki piet, suolat, lentoruosteet ym. Pinnalle tehdään pesun osalta sama syväpuhdistus ennen vahausta kuin pinnoitteille, mutta ei varsinaista myllytystä muten kuin erikseen sovittaessa.

Vahauksen ja pinnoituksen välimaastoon menee Korrek Pro Ceramic TFC -sarjan Nanoseal 4K (200 euroa). Se kestää hyvin liuottimia ja kestää noin 15 tuhatta kilometriä. 4K:n saa samana päivänä takaisin, jos vain tuo auton aamulla. Koostumukseltaan 4K on synteettinen vaha. Kysy myös kevyttä kiillotusta 4K:n yhteydessä.

Istuinten puhdistus

Istuinten puhditus Cleanwheelsissä tuo raikkautta sisään autoon. Penkkien pesu erityisellä istuinpesurilla. Istuinten kuivaus sähkölämmittimillä.

Limu kaatuu penkille, lapsi oksentaa, penkissä on muuten vain tahroja yms. Unohda puhdistusvaahdot tässä vaiheessa, niillä on vain hyvä levittää likaa, mutta et saa sitä pois. Kunnon puhdistukseen pitää olla kunnon välineet, me käytämme lian pois imevää tekstiilipesuria.

Penkin kuivuminen käy kesällä auringonpaisteessa melko nopeasti. Kylmällä kaudella kuivatamme penkkejä ylimääräisillä lämmitimillä, jolloin täydellinen kuivuminen kestää useita tunteja. Tämä kannattaa huomioida varatessaan aikaa penkkien pesuun. Toki auton saa ajoon heti pesun jälkeenkin, suojaamme penkit istuinsuojalla ja pääset peppu kuivana matkalle.

Kysy myös tekstiilipinnoitusta. Kun istuin on puhdas, se voidaan pinnoittaa paremmin likaa hylkiväksi. Likaista ja rasvaista istuinta ei kannata käsitellä.

Yksittäisen penkin pesu on 20 euroa (emme tosin kuivata sitä tällä hinnalla vaan saat istuinsuojan ja auton heti mukaan. Henkilöauton kaikkien penkkien pesu on 95 ja suojapinnoituksen kanssa 150.

Istuinten puhdistus

Toimenpide sisältää:

 • Penkkien pesu erityisellä istuinpesurilla.
 • Istuinten kuivaus sisätilalämmittimillä.
 • Penkin ollessa märkä annamme mukaan istuinsuojan.

Uudet autot

Uuden auton suojaus on parempi kuin hyvä idea.

Hankitko uuden auton ja nyt mietit minkälaista suojaa siihen pitäisi laittaa?

Yleensä auton lähtiessä tehtaalta maalipinnan mukana kulkee hyvin nimellinen vaha jos sitäkään. Tämä vaha luovuttaa suojausarvonsa parin ensimmäisen pesun yhteydessä jolloin autossa on pelkkä lakka maalia suojaamassa. Paljaaseen lakkapintaan taas tarttuu lika, piki, yms herkästi.

Mikäli etsit hyvää suojaa autollesi, valitset käsittelyn joka sisältää seuraavat temput.

 • Auton keraaminen pinnoitus Curella tai Nanolexin HD:llä
 • Kiveniskukalvot kriittisiin kulutuskohtiin
 • Lasipinnoite
 • Vannepinnoite
 • Tekstiili/nahanhoitoaine

Hinta vaihtelee autokohtaisesti. Toki pakettia voidaan myös räätälöidä juuri sinun tarpeisiin.

Noutopalvelu

Noudamme ja palautamme auton tai muun ajoneuvon 50 km säteellä Cleanwheelsistä

Auton pinnoitukset, kiillotukset ja muut työt vaativat usein monen tunnin puurtamista. Tällöin voi olla hankalaa järjestää tekemistä odotusajaksi, varsinkin jos sattuu tulemaan jostain lähitaajaamaa kauempaa.

Meillä on kuitenkin ratkaisu tähän. Voimme hakea auton joustavasti noin 50 kilometrin säteeltä pientä korvausta vastaan. Auto ovelta, auto ovelle, mikäs sen kätevämpää. Soita ja kysy lisää tai SOVI NOUTO -sivulta!

 

Nouto ja palautus kustantaa 20-60 euroa riippuen kuinka kaukaa kulkupeli haetaan.

Cleanwheels noutopalvelu

Yrityksille

Ei liukuhihnatyölle, kyllä yksilölliselle autonhoidolle

Uusi auto yritykselle? Anna meidän huolehtia sen suojauksesta. Valikoimaan kuuluu niin kiveniskuteipit esimerkiksi umpiohin, takapuskurin päälle, peileihin,  takalokasuojiin yms. keraamisesta pinnoituksesta puhumattakaan. Täydellinen suojauspaketti on noin tuhannen euron luokkaa sisältäen kiveniskukalvotuksen kriittisiin kohtiin, keraamisen pinnoitteen ja sisätilojen pinnoituksen,

Paketti voidaan myös hoitaa usein samaan rahoitukseen auton kanssa ja parhaimillaan saat autosi liikkeestä täydellisesti suojattuna eikä sinun tarvitse edes käydä täällä. Kysy lisää!

Tarina autoliikeyhteistyöstä

Aikaisemmin teimme paljon autoliikkeiden kanssa yhteistyötä. Noin 3-4 tunnissa auto piti pestä,  kiillottaa, siistiä sisältä ja vielä mahdollisesti pestä penkit. Jos aikaa käytti enemmän kuin 3-4 tuntia autoa kohden, siitä tuli jo taloudellista tappiota. Kiire siis oli.

Jokainen ymmärtää, että jos hyvä auton kiillotus kestää 4-20 tuntia, ei 3-4 tunnissa tee kovin hyvää kiillotusta jos muukin auto pitää hoitaa siinä samalla. Autoliikeyhteistyö loppui aikanaan ja hyvä niin. Nyt keskitymme puhtaasti yksityisasiakkaisiin, emme bulkkituotteisiin.

 

Yhdistelmäpaketit

Yhdistelmäpakettit: pesu- ja sisäpuhdistus, kovavahaus ja sisäpuhdistus, auton myyntikunnostus. Edullisesti pakettina kuin erikseen ostettuna.

Siis mikä? Yhdistelmäpaketti on kokelma palveluitamme yhdellä iskulla. Ostamalla esimerkiksi sisäpuhdistuksen ja kovavahauksen samalla reissulla, saat ne edullisempaan hintaan kuin erikseen ostettuina.

Pesu ja sisäpuhdistus

Äkkiä auto puhtaaksi ja mökkitielle? Se onnistuu ostamalla pesu- ja sisäpuhdistuspaketin.

Erikseen hinnoiteltuna sisäpuhdistukset veloitetaan alkavan puolen tunnin mukaan, mutta tässä paketissa saat auton kuin auton kiinteään hintaan puhtaaksi niin päältä kuin sisältäkin. Pesun jälkeen puhdistamme autoa sisältä noin puoli tuntia. Vaikeammat ajoneuvot katsotaan tapauskohtaisesti.

Pesu ja noin puolen tunnin sisäpuhdistus maksaa yhteensä 66 euroa.

Kovavahaus ja sisäpuhdistus

Nimensä mukaisesti tämän työn yhteydessä laitamme autosi iskuun niin sisältä kuin päältä. Normaalisti sisäpuhdistus hinnoitellaan tuntityönä, mutta tässä saat auton kuin auton pinnan vahautettua ja sisustan puhdistettua yhdellä ja samalla hinnalla. Tämän version sisäpuhdistus käsittää noin tunnin periodin rehellistä sisäsiivousta.

Kovavahaus ja sisäpuhdistus pakettihintaan 169 euroa.

Kovavahaus, penkkien pesu ja sisäpuhdistus

Tämän työn jälkeen autosi näyttää fiksulta ja filmaattiselta. Pesemme penkit, puhdistamme auton sisältä ja laitamme vielä puhdistettuun pintaan kovavahan. Saat reilun alennuksen ostamalla kerralla enemmän.

Tämä palvelu käy normaalisti kukkaron päälle 260 euroa.

Koneellinen kiillotus ja kovavahaus

Maalipinnan kiillotus koneella vie mennessään kaikki vahat, pinnoitteet yms. ylimääräiset suojat. Pinta kyllä kiiltää, mutta siinä ei ole muuta suojaa kuin tehtaalla ruiskutettu lakka. Tämän takia myllytyksen yhteydessä kannattaa ehdottomasti ostaa vaha tai keraaminen pinnoite suojaamaan juuri kiillotettua pintaa. Kysy myös Nanolex-pinnoitetta!

Henkilöauton kiillotus ja kovavahaus alkaen 295 euroa.

Auton myyntikunnostus

Ajattelitko myydä autosi? Haluatko sen kiiltelevän kuten vaihtoautoliikkeiden kulkupelit? Silloin sille kannattaa tehdä täydellinen myyntikunnostus, ostaja ihastuu autoosi ja setelit vaihtavat omistajaa hyvinkin nopeasti.

Täydelliseen myyntikunnostukseen kuuluu auton käsinpesu luukkujen välejä myöten, täydellinen sisäpuhdistus penkkien pesuineen, moottorin pesu, maalipinnan koneellinen kiillotus sekä tietenkin kovavahaus. Sopimuksesta voidaan autoon laittaa vahan tilalle keraaminen Nanolex-pinnoite, mikä tietenkin ennestään parantaa menopelisi kiiltoa ja nostaa sen suojaustasoa.

Auton täydellinen myyntikunnostus kirpaisee 490 euron verran.