Sisäpuhdistus
Sisäpuhditus Cleanwheelsistä silloin tällöin pitää auton raikkaana.
Tarvittaessa järeämmätkin sisäpuhdistukset onnistuvat. Jalopuiden naarmut voidaan poistaa kiillottamalla, penkit voidaan irrottaa jne. jne. Tällaiseen sisäpuhdistukseen menee jo vajaan päivän verran aikaa.
Pesu ja noin puolen tunnin sisäpuhdistus kustantaa yhteensä 80 euroa.
Toimenpide sisältää:
- Penkkien ja lattioiden imurointi.
- Takakontin imurointi.
- Ikkunoiden pesu sisältä.
Maalipinnan kiillotus
Myllytyksellä voi päästä ylimaalausta vastaaviin tuloksiin
Monenlaisia kiillotuksia
Maalipinnan kiillotukseen menee aikaa poistettavan naarmun määrästä, lakkapinnan kovuudesta, auton koosta ym. johtuen noin 4-20 tuntia, jolloin työn hinta alkaa käytännössä noin 300 eurosta. Sillä saa jo alkuperäisen värin palautettua harmaaksikin muuttuneesta autosta.
Hintaan vaikuttaa myös millä auto suojataan kiillotuksen jälkeen. Vaihtoehdot pinnan suojaamiseksi ovat seuraavat
- Polymeeripohjainen Korrekin Polymatrix, laskennallinen kesto noin kuusi kuukautta
- Sealant-pohjainen kevytpinnoite, laskennallinen kesto noin 20 tkm (noin vuosi)
- Piioksidipohjainen lasimaisen kalvon luova Stardust Pcs5- tai Nanolex Si3d HD keraaminen pinnoite (kesto noin 50 tkm)
Muutakin kuin häikäisevää lopputulosta
Hyvin tehty kiillotus tasoittaa lakkapintaa ja saa auton kiiltämään enemmän kuin uutena. Mahtavan kiillon lisäksi myllyttämisellä on kuitenkin toinenkin merkitys. Poistaessaan naarmuja lakkapinnasta se tekee hiusnaarmujen rikkomasta pinnasta tasaisen ja luo hyvän tartuntapohjan pinnoitteille.
Tämän takia esimerkiksi käytettyä autoa ei koskaan pinnoiteta suoraan ilman myllytystä, vaan niihin tehdään aina tapauskohtaisesti sovittava kiillotus ennen pinnoitustyötä. Pinnoitteen laittaminen naarmuiseen pintaan on hyödytöntä, sillä pinnan ollessa rikkonainen pinnoiteaine ei toimi siinä kovin kauaa. Tässä kohtaa pohjatyöt ovat tärkeitä.
UKK: Jääkö kiillotuksesta hologrammeja tai ajojälkeä?
Tämä riippuu kiillotusmenetelmästä. Järki päässä epäkeskoneella ajaen ei jää kumpaakaan, kunhan kiillotustahna ja laikka valitaan oikein. Toisaalta naarmua saadaan pois nopeammin käyttämällä rajumpia leikkausmenetelmiä, jolloin jää hologrammia sekä ajojälkeä. Tällön täytyy viimeistelyyn käyttää runsaasti aikaa, jotta nämä jäljet saadaan pois. Oikotietä onneen ei ole, auton kiillotus on joka tapauksessa hidasta työtä.
UKK: Onko mustan auton myllyttäminen vaikeampaa kuin vaalean?
Tummissa väreissä naarmun ja sen poistumisen myllyttämisvaiheessa näkee paremmin kuin vaaleissa. Tämän takia vaaleissa väreissä pitää olla tarkempi, jotta saa naarmuja pois myllyttämällä. Toisaalta taas jos ei tiedä mitä tekee, mustista autoista saa aika hirveän näköisen kiillottamalla. Tämän ehkäisemiseksi hyllyssä pitää olla erilaisia epäkeskokoneita sekä tietysti paljon kokemusta alalta. Molempia löytyy.
Auton kiillottamisen vaikeus tai helppous ei siis riipu oikeastaan väristä vaan enemmänkin siitä miten kova lakkapinta on. Esimerkiksi saksalaisissa on tyypillisesti kovat lakat (samoin joissakin Toyotoissa ja Tesloissa) ja vastaavasti itämaisissa autoissa yleensä pehmeät lakat. Kovan lakkapinnan kiillottaminen kestää tietenkin huomattavasti pidempään kuin pehmeän.
Pinnoitus (ja vahaus)
Kovavahausten sijaan teemme erilaisia pinnoituksia
Oli aika kun vaha nimeltä Simoniz oli parasta saatavilla olevaa tavaraa auton maalipinnalle. Nykyään tuota tuotetta tuskin edes muistaa nuorempi sukupolvi. Aika on ajanut siitä auttamattomasti ohitse ja tilalle ovat ilmestyneet luonnonvahat, hybridivahat, sealantit ja keraamiset pinnoitteet. Ala on ottanut jättiloikkia eteenpäin viimeisen 10 vuoden aikana.
Mikä on oikeasti hyvä ja kestävä tuote auton maalipinnalle?
Hyvän suojatuotteet pitää täyttää seuraavat kriteerit
- hyvä liuotinpesuaineiden kestävyys (=ei huuhtoudu pois ensimmäisessä pesussa)
- sitoutuvuus pintaan (=kestää useita pesuja)
- hyvä itsepuhdistuvuus (=pysyy pitkään siistinä pesun jälkeen)
On aivan turhaa maksaa maalipinnan suojauksesta jos asennettu kemikaali ei kestä edes muutamaa pesua pidempään. Tämän takia olemmekin tarkasti valinneet käytettävät aineet, ensimmäisellä saippuakauppiaan supliikilla emme huoli niitä hyllyymme. Käytettäviltä aineilta vaaditaan näyttöä kulutuksen kestävyydestä ennen kuin alamme asentamaan niitä asiakkaille. Tästä syystä voit olla varma, että meillä tehdyt pinnoitteiden asennustyöt ovat niin työprosessin kuin aineiden laadunkin kannalta loppuun asti mietittyjä ja koeteltuja.
Pinnoitteet ja kovavahaukset
Vahojen ja pinnoitteiden erona on pesuaineiden ja kilometrien kestävyys. Vahapohjaiset autonhoitoratkaisut kestävät yleensä aineesta ja hoitomenetelmistä riippuen korkeintaan noin puolisen vuotta. Hyvät pinnoitteet taas kestävät helposti kymmeniä tuhansia kilometrejä, esimerkiksi asentamamme Stardust Pcs -sarjan huipputuote Stardust Pcs5 on kestänyt taksikäytössä yli 50 000 kilometriä.
Varsinaisia ”kovavahauksia” talossa ei ole tehty enää vuosiin, ne on 100-prosenttisesti korvattu erilaisilla pinnotusratkaisuilla (alkaen 250).
Noin 20 tkm kestävät kevytpinnoitus
Tämä on hyvä kausikäsittely kuljettajalle, joka haluaa pitää autostaan säännöllisesti huolta. Ostamalla tämän palvelun (alkaen 250 euroa) autosta poistetaan pesuvaiheessa piki, lentoruoste, suola ym. epäpuhtaus. Pinta siis syväpuhdistetaan, jolloin kevytpinnoite tarttuu siihen paremmin. Käsittely kuivumisineen kestää vuorokauden, joten auto pitää saada aamusta työn alle ja sen voi hakea seuraavana päivänä.
Näin käsitelty auto kestää hyvin myös liuotinpesuja toisin kuin esimerkiksi ”kovavahaukset”. Etenkin talvella käytetään kovia aineita (hiilivetyliuottimia) pesuun maantiesuolan poistamiseksi. Luonnonvahat eivät yleensä kestä näitä pesuja kovin hyvin, mutta tarjoamamme käsittelyt kestävät!
Keraaminen pinnoitus pitää pintansa
Helppoutta autonhoitoon ja lujuutta lakkapintaan tuovat aidot keraamiset pinnoitteet. Näitä on tarjolla usealla valmistajalla, kotimaisia ovat Korrek ja Stardust. Näiden molempien lippulaivatuotteet ovat erinomaisia ja näistä kahdesta kovasta olemme päätyneet Stardustiin.
Aito keraaminen pinnoite luo lasimaisen, elastisen kalvon lakkapinnalle tehden tehdaslakkauksesta pykälää kovemman. Samoin Pcs5:n ominaisuuksiin kuuluu mainion pesunkestävyyden lisäksi ns. self healing. Tämä tarkoittaa pienten mikronaarmujen korjaantumista pinnasta kun auton pesee kuumalla vedellä. Oli vaikea uskoa itsekin ennen kuin pääsi näkemään tämän ihmeen käytännössä.
Pcs5 on sellaisen autoilijan valinta jolle ei riitä hyvä, hän haluaa parasta! Pinnoitteen realistinen arvioitu kesto on noin 2 vuotta, hyvällä hoidolla paljon enemmän.
Yksi autonpesu voi tuhota maalipinnan?
Auton pesu onnistuu maalipintaa rasittamatta.
Autopesula Cleanwheels ei ole pelkkä autopesula Järvenpäässä. Oikeastaan se ei ole autopesula lainkaan. Täällä kyllä pestään autoja, mutta enemmänkin työhön liittyvät sellaiset termit kuin myllytys, auton kiillotus, pinnoitus, naarmunpoistot. Maalipinnan korjaus uudenveroiseksi kiillottamalla mikronaarmut pois on ominta alaamme ja siitä meillä on jo pitkä kokemus. Mustat autot eivät ole mikään ongelma eivätkä muutkaan värit. Toisiin vain menee enemmän aikaa kuin toisiin.
Oikein tehty pesu pitää maalipinnan hyvänä
Joku voi tietenkin ihmetellä kuinka pesu voi pilata auton maalipinnan? Jos ajaa mustan auton muutaman kerran harjakoneeseen tai käyttää huonossa käsinpesussa ja tutkii maalipintaa auringossa, huomaa kyllä vauriot. Pintaan on ilmestynyt pieniä mikronaarmuja. Auton voi pestä tekemättä näitä mikornaarmuja ja tällaisia pesuja tarjoamme lähtökohtaisesti täällä pinnoitetuille autoille.
Auton pesu itse ei muuten ole rakettitiedettä, mutta muutamaan perusvirheeseen siinä voi sortua, joka johtaa nopeasti maalipinnan naarmuttamiseen mikronaarmuille. Omatoimisille pesijöille löytyy Cleanwheelsin youtube-kanavalta autonhoitoa koskevia videoita ja oppaita auton hoitoon. Kanavan videot löydät täältä: Autonhoitovideoita
Erilaisten pesujen hinnat näet muuten tästä: Hinnasto

Vaahdotusta tarvitaan auton esipesuun.
Usein kysyttyä
Asiantuntija vastaa tyypillisimpiin kysymyksiin.
Tällä alalla toistuu vuodesta toiseen samat kysymykset kuten mitä eroa on pinnoitteella ja vahalla tai onko mustan auton myllytys vaikeaa. Tässä vastauksia useimpiin kysymyksiin. Jos jokin askarruttaa, voit myös aina ottaa yhteyttä ja kysyä.
Onko mustan auton kiillotus haastavaa?
Kysymys nousee usein kokemuksista. Jos tekijä ei osaa työtään, jää pintaan ns. hologrammia eli kiillotuksesta syntynyttä mikronaarmua jolloin lopputulos on usein aloitusvaihetta pahemman näköinen. Kun autoja on kiillottanut satoja, ei mustan auton kiillottaminen ole sen vaikeampaa kuin valkoisenkaan. Oikeastaan asia on päinvastoin. Valkoisesta ja harmaasta joutuu enemmän etsimään poistettavia mikronaarmuja kuin mustasta.
Kannattaako autoa edes kiillottaa?
Tämä liittyy usein harhakuvaan, ettei auton maalipintaa voi saada pysymään siistinä. Jos auton osaa pestä oikein, pysyy pinta siistinä pitkään eikä uusintakiillotus ole mikään vuosittain toistettava operaatio.
Montako kertaa auton voi kiillottaa?
Auton kiillottaminen perustuu lakkapinnan ohueen hiomiseen. Mikronaarmut ovat lakkapinnassa ja kiillotettaessa lakkapintaa siitä leikataan pieni pala pois jolloin näkyvät mikronaarmut häviävät ja tilalle tulee hyvä kiilto. Poistettavien pienten naarmujen määrä riippuu kiillotuksen määrästä. Jos autossa on tehdaslakkauksen jäljiltä kovin ohut lakkapinta (esim. tietyt Hondat), voi sille tehdä käytännössä yhden oikein hyvän ja syviäkin mikronaarmuja poistavan kiillotuksen tai useamman hieman kevyemmän kiillotuksen. Toisaalta taas esim. kovalakkaiselle saksalaiselle autolle voi huoletta tehdä kunnon kiillotuksen useammankin kerran. Hinnaston erilaisiin kiillotuksiin löydät täältä: Hinnasto.
Autoni puskuri osui hieman autotallin nurkkaan, saako naarmut pois myllyttämällä?
Todennäköisesti ei saa kokonaan. Jos kastelet naarmua vedellä eikä se häviä tai tunnet sen kynnellä koittaessa 90 asteen kulmassa, on naarmu mennyt lakkauksesta läpi eikä sitä enää saa täysin poistettua. Naarmua voi kuitenkin kiillottaa jolloin sen reunat loivenevat eikä tilanne näytä enää niin pahalta kuin ennen käsittelyä.
Onko autossa enää yhtään lakkapintaa jos sitä kiillottaa monta päivää?
Auton kiillotus oikein tehtynä on useimmiten hidasta työtä. Työ tehdään kiillottamalla yksi ns. paneeli (konepelti, ovi, lokasuoja ym.) kerrallaan jonka jälkeen kiillotustahan pyyhitään pois ja katsotaan jäikö vielä poistettavaa naarmua vai saavutettiinko jo haluttu taso. Isommissa kiillotuksissa pitää käyttää myös erikokoisia koneita, jotta päästään joka kohtaan. Samoin prosessiin kuuluu rasvanpoisto, sillä kiillotustahnojen rasvan päälle ei voi asentaa pinnoitteita. Isompiin kiillotuksiin kuuluu aina myös välipesut.
Toiset ”osaavat” kiillottaa auton 2 tunnissa, mutta tästä on vielä aika pitkä matka syvään kiiltoon ja siihen, että auto näyttäisi oikeasti hyvältä vielä monen pesunkin jälkeen. Jos haluaa saada viimeisenin mikronaarmun autosta pois täydellistä näyttelykuntoa varten, onnistuu se noin 40-60 tunnissa käytettävistä menetemistä ja auton koosta riippuen.
Mitä eroa on vahalla ja pinnoitteella?
Helpompaa oikeastaa vastata mitä yhteistä niillä on: ei mitään paitsi että molempia käytetään autonhoidossa. Vahoilla on hyvin rajallinen pesunkestävyys pinnoitteihin verrattuna eli pesu voimakkaimmilla pesuainella huuhtoo ne pois. Aitoja pinnoitteita taas et saa pestyä pois normaaleilla autonhoitokemikaaleilla. Ne ovat piioksidipohjaisia ja luovat erittäin kestävän ja kiiltävän kalvon auton pintaan. Pinnoitteiden hyvä kestävyys on yksi syy miksi Cleanwheelsillä ei enää ole asennettu vahoja pitkään aikaan erilaisten pinnoitteiden korvatessa tämän puolen täysin.
Mistä mikronaarmut syntyvät auton pintaan?
Pääsääntöisesti erilaiset pyörremäiset jäljet ilmestyvät auton pintaan kolmesta asiasta. 1) Automaattikoneiden harjapesusta, sillä näissä halleissa on aina hiekkaa joka pyörii harjan ja maalipinnan välissä vaurioittaen maalipintaa. 2) Lumiharja on myös tehokas naarmuttaja varsinkin jos sitä käytetään likaista pintaa vasten, lumia ei kannatakaan talvella puhdistaa kovalla paineella. 3) Huonot käsinpesut väärillä välineillä ja menetelmillä naarmuttavat autoa enemmän kuin harjapesu. ”Aina käsinpesty” ei siis oikeastaan tarkoita mitään jos autoa ei ole pesty oikein. Tämän lisäksi jälkiä tulee mmm. mekaanikkojen haalareista, lasten leikeistä, linnun ulosteita ym. ym.
Miten maalipinta pitäisi sitten pestä?
Esipesu on kaikista tärkein, samoin puhtaat välineet. Painepesuri olisi myös hyvä olla, mutta kyllä ilmankin pärjää. Joka tapauksessa auton pitäisi olla mahdollisimman puhdas ennen kuin kosket siihen pesuvälineellä, tarkempaa oppia voit katsoa esim. Cleanwheelsin Youtube-kanavalta: Auton pesun alkeet
Uudet autot
Pinnoituttamalla uuden auton heti säästää tyypillisesti ainakin 500 euroa.
Uuden auton suojaus, miksi?
Vastaukseksi käy kohtaamamme esimerkki talonmaalauksesta ja liikennevaloista. Asiakkaalla oli kaksi autoa jotka olivat pysähtyneet peräkkäin liikennevaloihin. Tuuli toi mukanaan läheiseltä talonmaalaustyömaalta maalia joka tietenkin täplitti molemmat autot. Toisessa autoista oli täällä tehty keraaminen pinnoite ja siitä maali lähtikin pesemällä pois. Toiseen taas tehtiin täällä reilun 1000 euron käsittely maalin poistamiseksi ja poistamisesta syntyneiden pienten mikronaarmujen siistimiseksi…
Aito keraaminen pinnoite (esim. Stardust Pcs5) tekee
-
- Maalipinnasta tehdaslakkausta selkeästi kovemman
- Autonpesusta kivaa ja helppoa
- Antaa pinnalle ainakin 2 vuotta kestävän sääsuojan (valmistajan ennuste noin 5 vuotta)
- Sisältää ns. self-healingin eli pienet naarmut korjaantuvat kuumalla vedellä
- On kotimainen, valmistetaan Lempäälässä

Tämä Volvo oli muutaman tuhannen ajettu esittelyauto -ja harjakoneessa ahkerasti pesty. Ennen keraamista pinnoitusta autosta poistettiin pienet mikronaarmut ja näin autosta tuli taas uuusi.
Toisille kelpaa vain täydellinen
Joillekin meistä vain täydellinen on parasta. Uudessa autossa ei saa olla yhtään jälkeä, sen pitää olla todellakin uusi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että auto ajetaan suoraan autoliikkeestä tänne jolloin luovutuspesun, kuljetuksen ja maahantuojan aiheuttamat vauriot (=mikronaarmut, hologrammit ym.) tutkitaan ja korjataan kiillottamalla. Tähän kuluu tyypillisesti puolesta päivästä noin työpäivään aikaa. Kun maalipinta on parempi kuin tehtaalta lähtiessä ja virheetön, voidaan se rasvanpoiston jälkeen pinnoittaa jolloin saadaan syvää, peilimäistä kiiltoa sekä laadukasta sääsuojaa maalipinnalle.
Tässä on muuten englanniksi yksi tyypillinen video uudesta autosta, johon maahantuoja on jo ehtinyt jättää ”käyntikorttinsa”: Uusi auto ei useinkaan ole virheetön.
Toisten mielestä auto on taas vain auto, nämä autoilijat eivät ole kiinnostuneita viimeisen naarmun poistosta ennen pinnoitusta. Toisaalta näille ihmisille on kuitenkin tärkeää, että auton maalipinta olisi laadukkaasti säältä suojattu. Tällöin auto voidaan pinnoittaa lähes suoraan autoliikkeen luovutuspesun jäljiltä ja työ on luonnollisesti paljon edullisempikin kuin kiillotuksen sisältävä pinnoitus uudelle autolle.
Mitä uudesta autosta voidaan suojata?
Peruskäsittelyyn uuden auton kohdalla kuuluu maalipinnan suojaaminen joko noin vuoden kestävällä Stardust Pcs2-kevytpinnoitteella (250) tai aidolla keraamisella pinnoitteella (esim. Stardust Pcs5 alkaen 600). Maalipinnan lisäksi voidaan pinnoittaa esimerkiksi seuraavat osat autosta
-
-
- 1) kaikki lasipinnat (lika ei jää laseihin kiinni ja pyyhkijöitä tarvitaan vähemmän)
-
-
-
- 2) ovenvälit ja vanteet (vanteet tarvittaessa myös sisäpuolelta)
-
-
-
- 3) korin ulkopuoliset muoviosat (Pinnoite antaa muoviosille myös syvää väriä)
-
-
-
- 4) sisustan kangaspenkit- ja matot tai nahkaverhoilu.
-
Etenkin vanteiden ja lasien pinnoitusta voi lämpimästi suositella uusiin autoihin. Nopeuden noustessa yli 60 kilometriin tunnissa kasvaa ilmanvastus niin paljon, etteivät vesipisarat juurikaan jää pinnoitetulle tuulilasille ja näin pyyhkijöitä tarvitaan paljon vähemmän. Vannepinnoitteet taas estävät tehokkaasti jarrutuspölyä tarttumasta vanteisiin.
Yrityksille
Ei liukuhihnatyölle, kyllä yksilölliselle autonhoidolle
Aikaisemmin teimme paljon yhteistyötä autoliikkeiden kanssa täyskunnostusten muodossa. Sittemmin autoliikeyhteistyö jäi pois ja nyt keskitymme pääsääntöisesti yksityisasiakkaisiin.
Muutoin yritysten kanssa tehdään paljon yhteistyötä, tässä muutama esimerkki.
- Leasing-yhtiöiden laskutukset
- Vakuutusyhtiötyöt (Esim. uudelleen pinnoitus maalauksen jälkeen.)
- Muu yhteistyö yritysten kanssa.
Esimerkkejä autonhoitopaketeista
Kun tuo auton puhdistukseen, kannattaa sekä ulko- että sisäpuoli hoidattaa samalla kertaa.
Autonpesu Polymatrixilla, sisäpuhdistus ja ovenvälien pesu, 120-160 euroa
Kivet imuroidaan, kurat pyyhitään, ikkunat pestään, kumimatot pestään, autonpesu päältä ja käsitellään laadukkaalla Polymatrix-pesuvahalla (kesto noin 2 kk) sekä ovenvälit putsataan. Lisäksi vanteista poistetaan keltainen jarrupöly vannehapolla. Hyvä käsittely käyttöautolle, kysy talviaikaan myös ovitiivisteiden käsittelyä silikonittomalla hoitoaineella jäätymisen estämiseksi. Pikavahauksen & kevyen sisäpuhdistuksen ja ovenvälien pesun hinta on 120-160 jos autossa ei ole koirankarvaa yms. työtä hidastavaa.
Polymatrixin voit muuten asentaa helposti itsekin kotona, tässä Korrekin ohje siihen: Asennusohje.
Sama kuin edellinen lisättynä penkkien pesulla tai nahkaistuinten hoitokäsittelyllä, 220-260 euroa
Sisäpuhdistuksen ja Polymatrix-pesun lisäksi tekstiiliverhoilu pestään märkäimurilla ja/tai nahkaosat puhdistetaan ja käsitellään suoja-aineilla. Työn kokonaiskustannus on 220-260 riippuen sisäpuhdistuksen kestosta. Kysy penkkien pesun yhteydessä myös tekstiilipinnoitusta (50).
Käsittelyyn on hyvä varata noin työpäivä pinnoitteen kuivumisen takia. Mikäli autossa on nahkasisusta, ei penkkejä luonnollisesti tarvitse kuivattaa kangaspenkkien tavoin ja auton saa nopeammin käyttöön.
Kevytpinnoitus ja sisäpuhdistus, 290-270 euroa
Kevytpinnoituksen valmistelu kestää normaalia autonpesua pidempään. Autolle tehdään ns. tarkkuuspesu sisältäen pien-, suolan-, ja raudanpoiston. Tämän lisäksi myös pihka ym. poistetaan tarvittaessa auton pinnoilta. Pesun jälkeen auton annetaan kuivua pari tuntia, jonka aikana tehdään sisäpuhdistus. Kevytpinnoituksen osuus työstä on 250 euroa ja siltä on lupa odottaa ainakin vuoden kestoa. Sisäpuhdistuksen osuus on normaalisti 40-80 euroa.
Pinnoituksessa käytettävä aine (Stardust Pcs2) kuivuu pitkään, yön yli. Näin ollen auto pitää jättää vuorokaudeksi käsittelyyn. On muuten ehdottomasti paras aine tässä hintaluokassa!
Koneellinen kiillotus (=myllytys) ja pinnoitus, hinnoittelu maalipinnan kunnon mukaan.
Käytettyä autoa ei kannata pinnoittaa ainakaan keraamisilla pinnoitteilla (esim. Stardust Pcs5) ennen hyvää kiillotusta. Muuten aineei toimi kovin pitkään halutulla tavalla, koska pinta on pienillä naarmuilla, siis ”rikki”. Naarmuista pitää poistaa ennen pinnoitusta suurin osa.
Kiillotuksia on monenlaisia hintahaitarilla 350-2000, joten jos olet kiinnostunut maalipinnan korjaamisesta, on tarkkaa arviota hankala antaa näkemättä autoa. Kiillotuksen määrän lisäksi hintaan vaikuttaa päälle tuleva pinnoiteratkaisu. Tyypillisesti keskihinta kiillotuksille on noin 700 euroa.
Lisää pinnoitteista voit lukea täältä: erilaiset pinnoitusratkaisut.
Auton myyntikunnostus, alkaen 390, riippuu halutusta tuloksesta
Ajattelitko myydä itse autosi? Haluatko sen kiiltelevän kuten vaihtoautoliikkeiden ajoneuvot? Silloin sille kannattaa teettää täydellinen myyntikunnostus, ostaja ihastuu autoosi ja setelit vaihtavat omistajaa hyvin nopeasti.
Täydelliseen myyntikunnostukseen kuuluu auton käsinpesu luukkujen välejä myöten, täydellinen sisäpuhdistus penkkien pesuineen, moottorin pesu, maalipinnan hyvä koneellinen kiillotus sekä tietenkin kevytpinnoitus. Sopimuksesta voidaan autoon laittaa kevytpinnoitteen tilalle keraaminen Nanolex- tai Stardust-pinnoite, mikä tietenkin ennestään parantaa ajoneuvosi kiiltoa ja nostaa sen suojaustasoa.