BMW ja Nanoseal 4K (200 euroa)

Minkälaista autonhoitoa saa parilla sadalla? Sillä pääsee jo maalipinnan osalta kiinni kevyempiin pinnoiteisiin, kuten Korrek Pro -sarjan Nanoseal 4K:hon. Toki parilla sadalla saisi kovavahauksenkin (120), mutta kaivamalla taskusta lisää 80 euroa, pääsee jo huomattavasti parempiin aineisiin kiinni. Mikä se Nanoseal sitten on ja miten se laitetaan?

Yleensä pinnoitteet vaativat alleen hyvän kiillotuksen. Tällöin pinnasta poistetaan harjakoneesta ja lumiharjasta tulleet hiusnaarmut, jolloin pinnasta tulee tasainen. Kun pinta on mikroskooppisen tasainen, voidaan sen päälle laittaa hyvä pinnoite, jolloin se pysyykin siinä kunhan autoa ei pestä katuharjalla.

Nanoseal 4K ja vahat voidaan laittaa pintaan ilman kiillotustakin. Kesto toki paranee, jos mikronaarmut kiillotetaan alta pois, mutta 4K:n kanssa se ei ole pakollista. Joka tapauksessa auto pitää kuitenkin pestä hyvin.

Esipesu käy kätevästi vaahdottamalla auto siihen tarkoitetulla aineella.

Huolellisen esipesun jälkeen pinnasta poistetaan kaikki epäpuhtaudet niin, että helmatkin tuntuvat kädellä koitettaessa täysin sileiltä. Yleensä suurimmat epäpuhtaudet koostuvat maantiesuolasta, piestä ja lentoruosteesta. Suolaan ja pikeen puree hiilivetyliuottimet kun taas lentoruosteen poistossa tarvitaan raudanpoistoaineita.

Tätä möhnää (maantiesuolaa) on talviaikaan jokaisen tiellä liikkuvan auton pinnassa.

 

Hyppyruosteen poisto etenkin valkoisissa autoissa on veikeän näköistä.

 

Kun auto siis pestään pinnoitusta varten, kyse ei ole mistään ”peruspesusta” tai ”huuhtelusta” eikä varsinkaan mistään ”pikaisesta kinnastelusta”. Ajallisesti pinnoituspesuihin kuluu aikaa tyypillisesti 45-60 minuuttia.

Auton pesun jälkeen sen annetaan kuivahtaa pari-kolme tuntia, jotta vesi tulisi joka välistä pois. Vesimolekyylit eivät varsinaisesti ole vahingollisia pinnoitusvaiheessa, mutta ei niistä suoranaista iloakaan ole. Parempi kun niitä ei ole.

Kuivumisen jälkeen auto käydään vielä kertaalleen läpi rasvanpoistoaineella, jolloin varmistetaan, että pinta on täysin rasvaton ja puhdas pinnoitusta varten. Sitten pinnoite levitetään käsin, annetaan kuivaa hetken ja pyyhitään pois. Tämän jälkeen pinta jätetään rauhaan toviksi, 4K:n tapauksessa 5-6 tuntia riittää. Sillä tehdyn auton saa siis samana päivänä pois, Curella ja HD:llä tehdyt säilytämme yön yli, koska niissä on pidempi kuivumisaika.

Taas on yksi auto valmiina maailmalle.

Vahaan nähden pohjatyöt ovat täysin samoja. Kovavahauksessakin poistetaan pesun yhteydessä pinnasta kaikki epäpuhtaudet. Kuivaamisen jälkeen aineeksi valitaan kuitenkin laadukas vaha eikä pinnoitetta. Luonnollisesti vahat eivät kestä niin kauan kuin pinnoitteet, joten pieni uhraus kannattaa tässä yhteydessä autoon.

Nanoseal 4K:lle valmistaja lupaa kestoa 1-2 vuotta eli noin 18 – 35 tkm. Parasta tässä on, että pinnoitteiden tapaan aine kestää emäksisiä pesuaineita hyvin samoin kuin hiilivetyliuottimia joita tarvitaan esim. suolan ja kylkeen roiskuneen polttoaineen poistoon. Ihan yhtä paksua kerrosta tästä ei tule kuin esimerkiksi Curesta, mutta hintaansa nähden 4K on kyllä ehdottomasti parempi valinta kuin vaha.

Kommentointi suljettu